Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Joan Saura fa una crida a la prudència davant del pont del Primer de Maig

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha fet una crida a la prudència davant del pont del Primer de Maig que comença aquest dimecres. El conseller destaca que ‘el temps és bo per fer turisme’ i per això el Servei Català de Trànsit espera que per Catalunya hi hagi més de 715.000 desplaçaments dels quals més de 550.000 vehicles ho faran des de Barcelona i la seva àrea metropolitana entre aquest dimecres a la tarda i dijous al matí. Per això, el conseller demana complir els límits de velocitat establerts així com les prohibicions del consum d’alcohol i drogues si es condueix per tal de reduir la sinistralitat a la xarxa viària catalana.

Redacció
Redacció 30/04/2008

Aquest pont del Primer de Maig també coincideix amb l’entrada en vigor de la segona part de la modificació del Codi Penal pel que respecta als delictes relacionats amb el trànsit. D’aquesta forma, a partir de l’1 de maig conduir sense tenir el permís de conduir deixa de ser falta administrativa a convertir-se en delicte penal castigat entre tres i sis mesos de presó.

Joan Saura ha destacat que aquesta modificació del Codi Penal, ‘és positiva’, ja que és important ‘controlar les irregularitats i irresponsabilitats’ per tal de disminuir-les. El conseller ha explicat que ‘la quantitat de persones que condueixen sense carnet és rellevant’ i per això fan aquestes mesures per reduir la sinistralitat i mortalitat a la carretera.

A finals de l’any passat va entrar en vigor la primera part de la reforma del Codi Penal que tipificava com a delicte algunes infraccions de trànsit com per exemple superar els delictes de velocitat, conduir sota els efectes d’alcohol i drogues o negar-se a fer les proves d’alcoholèmia, conducció temerària, amb penes entre sis mesos i quatre anys de presó en casos greus, o obstaculització de la via manipulant senyals de trànsit.