Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Joan Ridao emplaça els partits catalans a fixar una estratègia conjunta per al debat dels pressupostos de l’Estat

El portaveu d’Esquerra al Parlament i cap de llista al Congrés dels Diputats per a les pròximes eleccions legislatives, Joan Ridao, ha enviat aquest dijous una carta dirigida als partits polítics catalans al Congrés per fixar una estratègia conjunta amb vista al debat dels pressupostos generals de l’estat. Ridao explica la necessitat de consensuar un acord polític, a través de la creació d’un ‘intergrup’ dels partits catalans al Congrés i al Senat, per ‘vetllar’ pel compliment d’un programa d’inversions mínimes per a Catalunya en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2008, així com assegurar el compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut, on s’estableix el criteri inversor de l’estat a Catalunya per un període de set anys.

Redacció
Redacció 30/08/2007

El candidat d’Esquerra reitera a la missiva la seva crida a la necessitat de celebrar una reunió entre tots els partits catalans per aconseguir una ‘unitat política’ dels partits d’àmbit català a Madrid. El dirigent d’Esquerra recorda que ‘cada vegada’ que el partits catalans han anat a Madrid a ‘fer la guerra’ cadascú pel seu compte ‘el país ha perdut’.

Joan Ridao també explica a la carta que les darreres setmanes, amb el col·lapse de moltes de les infraestructures bàsiques de Catalunya, s’ha estès una coincidència política general de constatar ‘un greu dèficit d’infraestructures acumulat per una desinversió crònica de l’Estat’.

El dirigent d’Esquerra considera que el debat parlamentari de la llei de pressupostos no pot deixar passar un altre any sense que el volum d’inversions que preveu l’estatut arribi a Catalunya. Per això, diu Ridao, ‘aquests pressupostos han de ser el principi de la fi del greuge inversor’ que pateix Catalunya.

Ridao ha fet arribar també aquesta carta a altres entitats socials, econòmiques i de la societat civil, com els sindicats UGT i CCOO, les patronals de Foment del Treball i Pimec, les cambres de comerç, els col·legis professionals, entitats de consumidors i usuaris i també al món de la llengua i la cultura com Òmnium Cultural.