Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Joan Puigcercós i David Madí tornen a escena

Dos dels grans protagonistes de la política catalana durant la dècada passada tornen a l’escena política. Com a mínim durant un dia, ja que tots dos presentaran dimecres vinent el llibre ‘Zugzwang. El Dietari del Procés’, al costat dels seus autors, els germans Oriol i Guifré Jordan. La conductora de l’acte serà la directora del directe!cat, Helena Ullastres. L’acte se celebrarà el proper dimecres, 17 de juny, a les 19:30 al Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona. 

Redacció
Redacció 14/06/2015

Tornen Puigcercós i Madí amb moltes coses a dir

L’expresident d’Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, i l’exsecretari de comunicació i estratègia de CDC, David Madí, donaran el seu punt de vista sobre la pugna pel lideratge del país entre els seus partits. A més, la cita té un punt d’interès afegit, ja que falten tres mesos per les  eleccions plebiscitàries del 27-S i algunes veus apunten a la possibilitat que el convergent pugui tornar a col·laborar amb Artur Mas per preparar la campanya electoral probablement més decisiva de la història del partit.

Testimoniatge diari durant 25 mesos

L’esdeveniment és la presentació central del llibre ‘Zugzwang. El Dietari del Procés’, de Guifré i Oriol Jordan. L’obra és un testimoniatge diari del procés cap a la independència catalana des del pacte de governabilitat entre Mas i Junqueras el desembre de 2012, i l’acord entre els mateixos personatges el gener d’enguany per convocar eleccions plebiscitàries el 27-S. Es tracta de 761 breus articles diaris durant 25 mesos. 

El llibre conté 761 cites insultant Catalunya

Té un punt de vista crític i un format amè, directe i personal, i a banda dels articles, incorpora una barbaritat o improperi profanat des de l’unionisme contra Catalunya per a cada article. Són 761 cites, cadascuna original de cadascun dels dies que recull l’obra. ‘Zugzwang’ encara recull una tercera lectura: la recreació del procés en una partida d’escacs dissenyada per un expert i buscant les metàfores polítiques en tot moment. El llibre es pot comprar aquí i se’n pot obtenir més informació en aquest enllaç.