Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Joan Puigcercós crearà una executiva “d’unitat i excel·lència” si és escollit al Congrés d’Esquerra

El secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, ha negat que el seu partit estigués en crisi, sinó en un ‘procés de canvi’ i de diàleg intern ‘tal com havien fet altres partits’, però entén que aquest procés pogués ser interpretat d’aquesta manera ‘des de fora’. El republicà ha avançat que si és escollit president del seu partit en el proper congrés extraordinari, crearà una direcció d”unitat’ i ‘d”excel·lència’. El dirigent republicà també ha assegurat que demanarà reunir-se amb el president de la Generalitat, José Montilla i amb els líders d’ICV, Joan Saura, i de CiU, Artur Mas, amb qui no ha descartat pactes futurs.

Redacció
Redacció 05/05/2008

Puigcercós ha afegit que el seu partit és una eina al servei de Catalunya i dels Països Catalans que s’està preparant per encetar un nou objectiu, tot i que ha recordat que el futur del partit està en mans de la militància, de qui ha dit que haurà de triar el millor pel futur del partit. El secretari general d’ERC ha fet una lectura positiva del paper del partit dins el Govern i ha dit que un possible canvi en la seva direcció no tindria conseqüències en la continuïtat del tripartit. El republicà ha assegurat que el seu electorat feia una lectura positiva d’aquests anys en el govern català a mesura que s’explicava l’acció de govern, com ara la internacionalització de l’economia catalana o que el català fos la llengua de referència pels nouvinguts. Amb tot, Puigcercós ha afirmat que ERC havia patit el pas de l’oposició al govern i que ara vivia en un ‘bany de realisme’.

En referència al president d’ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, ha dit que ‘havia fet, fa i farà’ una bona feina i que en el partit no sobren persones, sinó que en falten. Pel que fa el seu futur, Puigcercós ha confiat en la decisió de la militància i que es presentava com a president d’ERC per treballar en el partit i en el Parlament.

D’altra banda, el republicà s’ha mostrat obert a pactar amb tots els partits, excepte amb el PP per formar govern amb vista a les properes eleccions, ja sigui amb CiU o amb els altres partits d’esquerra, però tampoc ha descartat quedar a l’oposició.

Joan Puigcercós ha fet aquestes declaracions a Figueres, durant un sopar amb militants d’ERC i de la JERC, en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu.