Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Joan Herrera, premiat per ‘colar’ Iniciativa com a ‘partit nou i anticasta’ a Colau

Joan Herrera no està gens acostumat que ningú l’aplaudeixi durant els últims temps. El líder d’ICV, però, ara rep el reconeixement de les xarxes socials de manera irònica per haver marcat el millor gol polític dels últims temps. En concret, segons l’impulsor de la idea, l’usuari de Twitter @modernetdemerda, Herrera mereix el premi per haver-li colat a Ada Colau que ICV és un partit nou i anticasta i haver-se integrat a la llista Barcelona en Comú. 

Redacció
Redacció 20/03/2015

“Un golàs únic i irrepetible”

El creador del premi Puskas-Herrera diu que és per treure’ns el barret que hagi aconseguit integrar-se en la candidatura ‘renovadora’ a l’alcaldia de Barcelona, tenint en compte que ICV porta 28 anys de vida, que ha governat tant a Catalunya com a la ciutat comtal molts anys, que ha ocupat la conselleria d’anterior amb càrregues importants dels Mossos i que té un deute de 12,9 milions amb diversos bancs.

“Una jugada mestra, un golàs únic i irrepetible que ha de ser reconegut i valorat per tothom”, ha comentat el perfil @modernetdemerda. El personatge virtual també s’ha aventurat a descriure aquest gol polític: “Era gairebé una quimera pensar que algun dia algú podria marcar un gol polític com aquest, per l'escaire, a la creueta, amb tanta potència i tanta classe”. L’irònic guardó ha aconseguit a través del web de micromecenatge Verkami un total de 430 euros de moment, tot i que només en necessitava 320 per crear el guardó físic i enviar-lo al galardonat. El ‘hashtag’ per seguir la iniciativa a Twitter és #puskasherrera.