Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Joan Ferran carrega contra els aspirants a succeir Montilla

Joan Ferran ha volgut frenar en sec les veus dins el PSC que, com bolets, s’estan postulant per succeïr José Montilla com a primer secretari del partit. El polèmic diputat i portaveu socialista ha deixat ben clar que ell no pretén ocupar el lloc de l’expresident Montilla, però assegura que la reconstrucció del PSC no s’aconseguirà ‘improvisant’ ni ‘deixant-se fotografiar amb rostre seductor per satisfer la demanda dels afalagadors sense escrúpols’, ni per satisfer la demanda ‘mediàtica’. Ferran avisa a tots els que s’han postulat fins ara -l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, així com Joaquím Nadal, Montserrat Tura i també el sector obiolista– que abans d’anunciar la seva candidatura a la premsa haurien d’haver construït ‘un discurs’ que sigui ‘una alternativa clarament d’esquerres als governs de dretes’.

Redacció
Redacció 21/02/2011

En un article al seu blog que porta per títol ‘Sobre els nous aspirants a primer secretari‘, Joan Ferran ha cridat les veus que es postulen per liderar el PSC a obrir un període per ‘reflexionar, a fons, sobre els reptes que ens vénen a sobre’, per tal de construir un ‘projecte polític pensat, també, a llarg termini’.

Ferran assegura que caldrà ‘confeccionar equips nous’ i fins i tot ‘jubilar generacions’, ja que jutja imprescindible ‘presentar la batalla de les idees i el combat ideològic -potser a contra corrent-enfront la moda neo liberal i el neopopulisme a la europea que ens contamina’. En aquest sentit, recomana als candidats a primer secretari que deixin de retratar-se i treballin en la ‘construcció d’un relat, un discurs i una alternativa clarament d’esquerres als governs de dretes on es prioritzin les polítiques socials i els valors de la igualtat, la solidaritat i la justícia social’.