Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Joan Ferran: “Cal arrencar la crosta nacionalista de TV3 i Catalunya Ràdio”

El diputat del PSC al Parlament Joan Ferran considera necessari ‘arrencar la crosta nacionalista’ de TV3 i Catalunya Ràdio per a aconseguir unes emissores de la Generalitat neutrals i sense biaix partidista, i afirma que aquests mitjans són ‘despietats’ amb el govern català. ‘Respecto profundament la llibertat dels professionals de Catalunya Ràdio i de TV3, però alguns encara es veuen arrossegats per la inèrcia de tants anys de ‘pujolisme’, per una visió esbiaixada del país. Hi ha inèrcies, grups i sistemes de treball enquistats des de fa molts anys (…). El millor seria començar de nou, fer taula rasa del passat: un reset’.

Redacció 04/12/2007

En una entrevista que publica avui El Periódico de Catalunya, Ferran denuncia que TV3 és, entre altres coses, una televisió que ‘prioritza, magnifica i retorça la informació en contra de l’Executiu’. Davant aquesta situació, que atribueix a la ‘forta inèrcia de quan va governar Jordi Pujol’, el diputat socialista assegura que ‘cal arrencar la crosta nacionalista de les emissores de la Generalitat’.

Ferran fa referència en l’entrevista a l’existència de ‘gurús mediàtics al capdavant de programes de màxima audiència que no informen, sinó que editorialitzen’ i que ‘usen les emissores al seu antull, com si fossin el seu púlpit particular, llançant eslògans i fent una crida a la gent a manifestar-se contra això o allò altre’. Al seu judici, ‘això és intolerable, per més que el locutor sigui una estrella del ‘star system’ ha de ser ‘neutral’.

Com exemples de la manera de treballar que reprova, destaca que alguns informatius no van informar amb rigor de la manifestació del dissabte passat dia 1, sinó que ‘van preferir dedicar-se a caldejar-la, a publicitar-la gratuïtament’.

També denuncia que la paraula Espanya ‘és exclosa i substituïda sempre per Estat o qualsevol eufemisme o el•lipsi’. El dirigent socialista és especialment crític amb el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), Joan Majó, al considerar que ha fet un bon treball econòmic, ‘però no ha encertat en el polític’. ‘No ha assolit fer unes emissores independents que ofereixin informació neutral, equilibrada i sense tendenciositat’, ha dit. Respecte a les aspiracions de Joan Majó de seguir en la nova Corporació quan s’apliqui la nova llei, Ferran afirma que ‘si cal fer bugada nova, no té molt sentit que ell segueixi’.