Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Joan Carretero descarta ser el candidat per Esquerra a la Generaliat el 2010

Joan Carretero, candidat de Reagrupament.cat a la presidència d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha participat aquest dimecres en un xat amb els lectors de Vilaweb, on s’ha mostrat partidari de refer el partit després d’un període on ha primat ‘la improvisació i la frivolitat’. Carretero considera que ERC és ‘el partit amb més democràcia interna’, ja que tots els militants poden votar, i ha descartat ser candidat per a la Generalitat l’any 2010. El propòsit de Reagrupament.cat, segons Carretero i el seu equip, és fer ‘tornar la il·lusió a milers de militants que l’han perduda’.

Redacció
Redacció 17/04/2008

Carretero ha parlat sobre les propostes de Reagrupament.cat per a la presidència d’ERC. En primer lloc volen ‘refer l’estratègia’, perquè considera que ‘és una evidència’ que ‘l’estratègia de la direcció ha fracassat’. També ha destacat la importància de ‘recuperar la credibilitat’, així com ‘canviar els procediments habituals interns del partit’. També ha negat que tinguin previst ‘pactar amb ningú abans de jornada electoral’.

Carretero també s’ha mostrat crític amb el funcionament d’Esquerra, i segons ha declarat, el problema és que ‘no s’ha estat coherent amb les actuacions’ que s’han dut a terme. Segons el candidat de Reagrupament.cat, a ERC ha primat ‘la improvisació, la frivolitat i l’astracanada’, enlloc del ‘rigor i de la seriositat’.

Carretero ha assegurat que si no guanyés les primàries la seva posició dins d’Esquerra seria de militant de base de la secció local de Puigcerdà , i ha descartat ser candidat per a la presidència de la Generalitat. El líder de Reagrupament.cat s’ha mostrat contrari al transvasament de l’Ebre perquè s’han de fer ‘des de grans rius que ho permeti el seu cabal’. Finalment, ha declarat que Carod ‘ha estat un gran líder per ERC’ tot i que ‘a partir de 2003, no ha estat capaç de dirigir el partit a fites més altes’ i ha apostat per a el relleu dins del partit.