Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Joan Carles I perd la plaça a Barcelona que porta el seu nom

Després d'obrir la caixa dels trons amb el canvi de nom de la plaça Llucmajor, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha anunciat la proposta de recuperar la plaça de Cinc d'Oros en memòria de la Barcelona “republicana, popular i llibertària” un fet que tant Esquerra, com CiU i CUP han celebrat. PSC i C's demanen concens i el PP hi està totalment en contra.

Redacció
Redacció 15/04/2016
Les reaccions a favor
 
Des d'ERC s'han mostrat contents per la proposta de canviar el nom (ja ho havien demanat) però alhora decebuts perquè expliquen que l'ajuntament ha tornat a 'tirar pel dret' sense consultar-ho. A CiU s'ha especificat que no estan en contra de canviar el nom però que els ha agafat de sorpresa, ja que ningú els ha consultat. La CUP ho celebra i espera que no sigui un fet aïllat i es canviïn altres nomenclatures monàrquiques.
 
Les reaccions en contra
 
El PSC, com sempre, entre dues aigües, ha reivindicat que “el rei Joan Carles I, com a figura històrica vinculada a la consecució de la democràcia” ha de tenir “un lloc a la ciutat de Barcelona”. En qualsevol cas, “això no és incompatible amb recuperar noms de tradició republicana o que expressin els valors republicans de la ciutat”. Des de Ciudadanos han demanat aquest divendres consens a l'hora de decidir una nova nomenclatura i el PP, en la seva línia, s''ha mostrat contrari al canvi i ha acusat Colau de “competir amb els independentistes” en “desprestigiar la figura del Rei”