Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Joan Carles I hauria estat implicat en un entramat amb la Fundació d’Urdangarín i Diego Torres

Segons ha revelat El Español, Joan Carles I s’hauria implicat a fons en el projecte ‘Ayre’, un entramat promocionat per la successora de l’Institut Nóos, la Fundación Deporte, Cultura e Integración Social, que tenia per objectiu finançar una nova embarcació que competís a la Copa Amèrica de Vela, i que va comptar amb un pressupost de més de 100 milions.

 

Redacció
Redacció 25/04/2016

Els documents que publicava avui el digital de Pedro J. Ramírez, El Español, revelen, si la font és certa, que la implicació del monarca Borbó en el projecte ‘Ayre’, va ser molt més gran de la que es creia. Sota l’objectiu de finançar una nova embarcació per participar a la Copa Amèrica de Vela, Joan Carles I hauria iniciat tota una sèrie de gestions que haurien culminat amb el patrocini multimilionari del projectes per part del rei Adbulà de l’Aràbia Saudita, que es faria càrrec pràcticament de la totalitat del cost de la iniciativa.

Els documents publicats pel digital mostren com l’any 2007, el rei i la Infanta Cristina van participar de reunions amb els promotors del projecte, entre ells Iñaki Urdangarín. Més tard, Diego Torres, l’exsoci del gendre del rei, admetria que el rei es va comprometre a fons amb un projecte en el qual també es van involucrar professionals de prestigi del món de la vela. Joan Carles I també s’hauria posat en contacte amb l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, per aconseguir que el nou vaixell tingués una base. El canvi de format de la competició esportiva a València va impedir finalment la materialització d’un projecte de gran abast.