Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Jaume Roures: ‘Els distribuidors de cinema estan fent una colonització cultural dirigida’

El president de l’imperi multimèdia Mediapro, Jaume Roures, ha carregat durament avui contra l’actitud dels distribuïdors cinematogràfics pel boicot que han anunciat que practicaran contra la nova llei del cinema -aprovada amb els vots favorables de CiU, PSC, ERC i ICV. Segons Roures, en declaracions a RAC1, ‘no estan fent un negoci, estan fent una colonització cultural dirigida’, i els ha acusat de mantenir posicions ‘predemocràtiques’ i d’estar ‘passats de voltes’. Els distribuïdors van alertar ahir que ‘hi haurà menys estrenes’ als cinemes ‘i seran en versió original’, sense fer cap esment al fet que, cada cop més, el públic visualitza les pel·lícules per Internet.

Redacció
Redacció 02/07/2010

Roures considera que els distribuïdors ‘no són conscients que calen mesures per afavorir que la gent vagi a veure el cinema en català’ i ha dit que no tolerava les amenaces que ja han proferit: ‘Si cal, ja anirem a Saragossa a veure Piratas del Caribe, però no ens amenaceu. I si ens porteu pel·lícules en anglès, les veurem en anglès. Però no ens amenaceu, que n’estem farts. Et vénen a amenaçar quan en el seu país no et deixen doblar-ho en anglès. El que ells apliquen a casa seva no volen que s’apliqui aquí.’

Estat plurinacional
Les majors han desafiat la Generalitat perquè consideren intolerable que se’ls obligui a doblar en català tenint en compte que hi ha quatre llengües oficials a l’Estat ‘i els altres podrien reclamar el mateix’, segons que digué Luis Hernández de Carlos, el president de Fedecine.

Camilo Tarrazón, el president de president del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, també es va afegir a les crítiques amb el mateix to desafiant, i va assegurar que ‘tant el PSC com CiU saben que el proper govern que surti de les eleccions de tardor haurà de canviar aquesta llei’.