Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Jaume Giró és el nou president de Petrocat

El Consell d’Administració de Petrocat ha nomenat per unanimitat Jaume Giró com a nou president de la companyia en substitució de Francisco Calderón, que continua com a conseller. Giró, de 43 anys, és director general de Comunicació de Repsol i ha actuat com a conseller de Petrocat des de l’abril de 2005. El seu nomenament coincideix amb el 20è aniversari de Petrocat, participada en un 45% per Cepsa, un 45% per Repsol i un 10% per la Generalitat de Catalunya.

Redacció 22/05/2007

Petrocat, que compta amb 200 treballadors, disposa de 67 estacions, vuit sortidors en ports nàutics i 18 centres de distribució a Catalunya, i el 2006 va facturar 143 milions d’euros. El seu nou president és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra i diplomat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE.

El seu predecessor, Franciso Calderón, és conseller delegat d’Estacions de Servei i director de Combustibles i Carburants de Cepsa, i va ser nomenat president de Petrocat el desembre de 2004. El nomenament de Giró es produeix en aplicació del sistema establert de repartiment de la presidència, que és rotatòria entre Cepsa i Repsol.