Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Jaume Gilabert: ‘És la situació més crítica que s’ha viscut mai al món local’

Tal com han fet diversos ajuntaments catalans, la Diputació de Lleida ha aprovat en un Ple extraordinari convocat aquest dilluns i celebrat la mateixa tarda fer dues operacions de crèdit per un valor global d’11,4 milions d’euros per tal de garantir les inversions previstes al pressupost del 2010 després de la publicació al BOE de les restriccions. El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha qualificat la mesura estatal de ‘desastre’ i ha alertat que ‘tindrà conseqüències terribles al món local’ i en alguns ajuntaments ‘hi poden haver reaccions dramàtiques’. Per Gilabert, ‘és la situació més crítica que s’ha viscut mai al món local des de la democràcia’.

Redacció
Redacció 25/05/2010

El reial decret publicat aquest dilluns al BOE prohibeix a partir d’aquest dimarts als ajuntaments, les empreses i entitats municipals demanar crèdits públics o privats a llarg termini per finançar les seves inversions. Aquesta prohibició s’allarga fins el 31 de desembre del 2011.

Gilabert ha dit entendre la urgència de la mesura però ha assegurat que però ‘es podria haver madurat més’. A més, ha afegit que ‘no fer obra implicarà als ajuntaments més atur i la creació de menys ocupació’ i ha lamentat el gran desconeixement que tenen molts alcaldes sobre el reial decret publicat aquest dilluns.

D’aquesta manera, aquest mateix dilluns, la Diputació de Lleida ha convocat un ple extraordinari d’urgència per aprovar la concertació de diferents operacions de crèdit destinades a finançar inversions municipals que ja figuren als pressupostos d’aquest exercici del 2010. En el ple s’ha aprovat fer dues operacions de crèdit per un valor global d’11,4 milions d’euros, per poder fer front a les aportacions que la Diputació de Lleida fa al Pla únic d’obres i serveis (PUOSC) i al pla d’inversions supramunicipals.

Per Albert Batalla les restriccions ‘arruïnaran’ els municipis

Per la seva banda, el candidat de Convergència i Unió per Lleida a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, ha assegurat que el nou decret arruïnarà als municipis. Batalla també defensa que aquesta mesura no s’ha debatut i que s’ha fet amb ‘nocturnitat’ i que per això demana a Zapatero que s’ho repensi, perquè aquesta mesura paralitzarà als ajuntaments i impedirà tirar endavant projectes socials afectant directament als ciutadans.