Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Jaume Bonet ha d’abandonar, però la vaga de fam per la llengua no s’atura

Jaume Bonet, el membre de Jubilats per Mallorca que portava 26 dies en vaga de fam, ha abandonat la protesta aquesta tarda, segons ha informat l’entitat. La decisió ha arribat després que l’entitat hagi acordat aquest dilluns aprovar demanar a Bonet que abandoni la vaga de fam que va iniciar el dia 1 de març coincidint amb el Dia de les Illes Balears. La junta directiva ho ha aprovat per unanimitat per ‘la recomanació facultativa del metge que l’atén i la demanda multitudinària que la nostra entitat ha rebut’. La vaga de fam per la llengua, però, no s’ha aturat perquè diumenge, un altre jubilat, Bartomeu Amengual, s’hi va incorporar

Redacció
Redacció 26/03/2012

La junta directiva de Jubilats per Mallorca, reunida aquest dilluns, ha demanat a Bonet que abandoni la protesta per la recomanació del metge i també per “la demanda multitudinària que en aquest sentit la nostra entitat ha rebut, entre la qual hi ha el prec en demanda de preservar la seva salut que ahir varen fer diversos representants que varen parlar en acabar la manifestació”. Diumenge, 50.000 persones, segons l’Obra Cultural Balear (OCB), es van manifestar a Palma per defensar el català a les Illes.

Bonet, de 64 anys, va expressar que “si una persona s’esforça i allò que vol aconseguir fracassa, aquella persona no ha fracassat, el que ha fracassat és l’èxit que esperava. Nosaltres ens esforçarem i el resultat ja veurem quin serà, haurem fet el que haurem pogut”.

Segons Bonet, “l’actitud del govern balear és d’atac radical contra la llengua. Naturalment no la volen exterminar en 15 dies però volen posar les bases de cara a un futur extermini”. El jubilat va titllar d'”estocada molt grossa” la modificació de la llei de funció pública que ha impulsat el govern balear perquè el català deixi de ser un requisit i passi a ser un mèrit. A parer seu, “fan inútil el coneixement del català, el redueixen a la inutilitat i això és realment greu, és un atac frontal a la declaració universal dels drets lingüístics”.

Relacionats