Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Jaume Asens, increpat a Twitter pel pacte amb el PSC, es defensa carregant contra la CUP

Les xarxes van plenes de queixes, ironia i estupefacció arran de l’acord entre Barcelona en Comú i el PSC per un govern a la ciutat comtal. Un dels focus que atrauen les crítiques és el fins ara tercer tinent d’alcalde Jaume Asens, que deixarà pas a Jaume Collboni en aquest càrrec per ocupar la quarta tinença. I per defensar-se d’un dels retrets que ha rebut via Twitter aquest matí, Asens s’ha defensat carregant contra la CUP. 

Redacció
Redacció 14/05/2016

L'afegitó d'Asens per justificar l'acord amb el PSC

L’usuari de Twitter @RamonMercader1 ha tret de polleguera el regidor de Barcelona en Comú recordant-li una piulada d’ell mateix fa dos anys, on recordava que fer una Syriza catalana amb el PSC era impossible i validava les paraules del periodista Roger Palà, que apuntava a què el partit d’Iceta no és d’esquerres. Asens s’ha refermat avui en el seu ‘tweet’ amb un afegitó: “No crec possible fer cap Syriza amb el PSC, una altra cosa és fer pactes”.

“I com no podíeu seguir mal governant, heu decidit continuar governant pitjor?”

El seu interlocutor li ha qüestionat que vegi normal pactar amb qui per Ada Colau era fa un temps “casta” i “màfia” i la reacció d’Asens ha estat carregar contra els anticapitalistes: “El normal seria que la CUP ens ajudés, no podíem seguir governant sols i la CUP no volia entrar al govern”. L’atac a la candidatura antisistema, que implícitament deixa el PSC com a segon plat, ha despertat la reacció d’un dels regidors a Barcelona, Josep Garganté: “I com no podíeu seguir mal governant, heu decidit continuar governant pitjor? Vosaltres mateixos…”. De moment, l’ara quart tinent d’alcalde no ha replicat.