Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Ja són 8.000 els signants perquè s’investiguin els comptes de Manos Limpias

Manos Limpias ha dedicat el seu temps de manera gairebé exclusiva durant els últims anys a interposar querelles, demandes i denúncies de tot tipus, amb voluntat justiciera d’aquell qui està per sobre del bé i el mal. Amb tot, el sindicat també té un costat fosc: d’on treu els diners per sufragar tota aquesta activitat judicial? La fiscalia mai n’ha investigat els comptes, i és per això que 8.000 persones ja han signat una iniciativa mitjançant change.org perquè el ministeri fiscal posi la lupa en el sindicat. 

Redacció
Redacció 22/10/2015

Un sindicat obscur

L’impulsor de la recollida de signatures, Quico Romeu, ha justificat l’acció: “D'acord amb la Llei de Llibertat Sindical, aquest presumpte sindicat hauria de publicar les seves estructures de gestió exposant els càrrecs i tasques de cada departament”, i ha afegit: “Hauria de fer públiques les fonts de finançament i, almenys als seus afiliats, l'estat de comptes del deure i l'haver econòmic en cada moment”.

Mil suports nous cada dia

La iniciativa a change.org es va engegar fa una setmana i l’objectiu que s’ha posat Romeu són 10.000 rúbriques. El ritme de moment és de 1.000 suports més cada dia. Manos Limpias és un dels actors més foscos dels involucrats en la vida judicial i política de l’Estat. Es desconeix qui hi ha darrere, l’única cara visible és el franquista Miguel Bernad -a banda del singular advocat Pedro Muñoz Lorite-, i tampoc se sap res del seus comptes. 

Relacionats