Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ivan Mantas, exculpat del cas Castelltort: ‘Veient com funciona la justícia, em sento més insegur’

El paleta exculpat per falta de proves de l’assassinat de Francina Castelltort, Ivan Mantas, ha afirmat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies que, veient com funciona la justícia, ara se sent ‘més insegur’ i assumeix que estar tancat a la presó l’ha canviat. Mantas ha declarat que molt possiblement demanarà una indemnització pels quasi dos anys que ha passat a la presó en espera de judici però que encara ‘falta parlar-ho amb l’advocat’.

Malgrat que assegura que els diners no compensaran el temps perdut, ha dit que almenys serviran per cobrir les despeses a les que han hagut de fer front, com l’advocat o els desplaçaments setmanals de la família i els amics fins a la presó.

Redacció
Redacció 17/10/2008

‘Els diners són només una compensació econòmica i el mal, en canvi, és psicològic’, ha especificat Ivan Mantas. Durant els mesos a la presó, Mantas ha explicat que se sentia ‘impotent’ perquè, sense entendre-ho, constantment se li denegaven els recursos que presentava el seu advocat.

‘Quan vaig sentir que m’havien absolt no m’ho creia’, ha dit el paleta exculpat del cas Castelltort. Mantas ha afirmat que tenia la sensació que el judici ‘aniria bé’ però assegura que ‘sempre queda el dubte’.

Ara, només demana que la seva vida recuperi la normalitat i que el ‘deixin tranquil’, que tot el mal que li han fet no es torni a repetir. Per això, espera que no li sigui difícil trobar feina i creu que serà així perquè sempre ha pogut comptar amb el suport de la gent.

Tot i així, Mantas ha explicat a l’ACN que encara té la seva habitació precintada pels Mossos d’Esquadra, tal com ha estat els últims dos anys, i que encara no disposa del seu cotxe, unes circumstàncies que preveu que canviïn les properes setmanes.

El fiscal i l’acusació particular, que representaven la família de la víctima, demanaven 25 anys de presó per Ivan Mantas, de 28 anys, acusat d’haver assassinat l’exregidora de CiU a l’Ajuntament d’Igualada, Francina Castelltort, de 55 anys, a la casa propietat de la víctima i on el processat hi va estar treballant la tarda del 31 d’octubre del 2006.

El Tribunal del Jurat de l’Audiència de Barcelona l’ha absolt aquest dimarts de l’acusació d’assassinat després d’escoltar el veredicte del jurat popular, que l’ha declarat no culpable al considerar que no existeix cap prova que indiqui la seva implicació.