Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Ivan Mantas, exculpat del cas Castelltort: ‘Veient com funciona la justícia, em sento més insegur’

|

- Publicitat -

‘Els diners són només una compensació econòmica i el mal, en canvi, és psicològic’, ha especificat Ivan Mantas. Durant els mesos a la presó, Mantas ha explicat que se sentia ‘impotent’ perquè, sense entendre-ho, constantment se li denegaven els recursos que presentava el seu advocat.

‘Quan vaig sentir que m’havien absolt no m’ho creia’, ha dit el paleta exculpat del cas Castelltort. Mantas ha afirmat que tenia la sensació que el judici ‘aniria bé’ però assegura que ‘sempre queda el dubte’.

Publicitat

Ara, només demana que la seva vida recuperi la normalitat i que el ‘deixin tranquil’, que tot el mal que li han fet no es torni a repetir. Per això, espera que no li sigui difícil trobar feina i creu que serà així perquè sempre ha pogut comptar amb el suport de la gent.

Tot i així, Mantas ha explicat a l’ACN que encara té la seva habitació precintada pels Mossos d’Esquadra, tal com ha estat els últims dos anys, i que encara no disposa del seu cotxe, unes circumstàncies que preveu que canviïn les properes setmanes.

El fiscal i l’acusació particular, que representaven la família de la víctima, demanaven 25 anys de presó per Ivan Mantas, de 28 anys, acusat d’haver assassinat l’exregidora de CiU a l’Ajuntament d’Igualada, Francina Castelltort, de 55 anys, a la casa propietat de la víctima i on el processat hi va estar treballant la tarda del 31 d’octubre del 2006.

El Tribunal del Jurat de l’Audiència de Barcelona l’ha absolt aquest dimarts de l’acusació d’assassinat després d’escoltar el veredicte del jurat popular, que l’ha declarat no culpable al considerar que no existeix cap prova que indiqui la seva implicació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut