Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Isabel Vallet: “Si les ambigüitats són superables, ens integrarem al full de ruta”

Isabel Vallet ha afirmat que la CUP s’integrarà al full de ruta si els partits sobiranistes s’asseuen i treballen per superar les imprecisions i les ambigüitats del full de ruta preacordat entre CiU i ERC. Tanmateix, la diputada ha explicat que de moment no estan negociant l’adhesió al text, però que en tot cas les línies mestres del full de ruta cupaire són trencar amb la legalitat constitucional espanyola però també engegar un procés constituent “perquè hi hagi un canvi real”. 

Redacció
Redacció 15/04/2015

Vallet demana que es treguin els focus de les negociacions

La diputada no ha concretat si la CUP es trobarà amb les altres formacions properament. De fet, ha estirat de les orelles convergents i republicans per anunciar el seu preacord abans de pactar-lo: “Si ells consideraven imprescindible que la CUP formés part del full de ruta, el mínim que podrien haver fet és no haver fet públic res fins que tots haguéssim estat d’acord”. Vallet també ha demanat que es podrien treure els focus de les negociacions i que no sigui un procés dirigit pels partits.

“Alguns ja tenen escrites les conclusions de la comissió sobre el frau”

D’altra banda, en una entrevista a Els Matins de TV3, la diputada s’ha mostrat escèptica sobre les conclusions que puguin sortir de la comissió sobre el frau i la corrupció política: “Alguns partits per desgràcia ja les tenen escrites”. Ara bé, diu que tot i que la comissió s’està convertint en un plató de TV, “si tot això serveix perquè la ciutadania tingui un plus d’exigència en les conclusions, ja haurà servit”. Vallet ha atiat el foc contra alguns compareixents a la comissió: “És indignant que algunes persones milionàries que han evadit impostos diguin que no volen donar explicacions”.