Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Isabel Vallet (CUP) acorralada a TV3 acaba demanant disculpes

L'exdiputada de la CUP, Isabel Vallet, ha estat avui en directe a la tertúlia de Els Matins de TV3. Com ja era imaginable, ha estat el centre d'atenció i tots els tertulians han volgut interpel·lar-la directament. Vallet, que ha mantingut una cara de pocs amics durant tota la seva aparició a la televisió pública, ha hagut de defensar-se a tort i a dret sense massa arguments: qui està incomplint els acords és JxSí. Segons Vallet, el govern no està desplegant el pacte que es va arribar amb la declaració del 9N ja que considera que “porten mesos sense desplegar allò que es va comprometre amb la CUP i amb la ciutadania”. 

Redacció
Redacció 08/06/2016
Atac a Antonio Baños
 
José Antich, director de elNacional.cat, ha dit a Isabel Vallet que la CUP s'ha carregat el pacte parlamentari. Ha afegit que cal recordar que els cupaires van guanyar amb Antonio Baños com a cara amable i que després se'l va fer fora per voler fer Mas president. Vallet no ha sabut què respondre, i en una segona interpel·lació ha tret pit contra Baños: “li diria a Antonio Baños que hauria de ser més respectuós amb la CUP”.
 
Negar una decisió transcendental
 
El periodista Ferran Espada ha volgut deixar clar a Vallet que no podia treure transcendència a la decisió de la CUP com ho estava fent i que tampoc podia culpar al govern: “la decisió que ha pres la CUP té conseqüències. La CUP no ha cedit ni ha fet concessions ideològiques”. La resposta de Vallet, indignada, ha estat simplement replicar que “JxSí tampoc ha fet concessions”, quan cal recordar que Oriol Junqueras va fer una proposta alternativa als pressupostos inicials per seduir la CUP.
 
Entrar en contradiccions
 
Després d'una primera intervenció de Vallet enumerant tot allò que JxSí no ha acomplert, la cupaire ha afirmat que “no he vingut aquí a fer cap comparació de si JxSí incompleix o no el pacte” contradient-se. Després, ha volgut tranquil·litzar els ciutadans al·legant que “la CUP entén que hi ha 72 diputats que estan disposats a trencar amb l'estat espanyol. I ho seguim creient”.
 
Una altra proposta de pressupostos?
 
Vallet ha dit que l'esmena a la totalitat serveix perquè es presentin uns altres pressupostos negociats prèviament amb la CUP. Un cop feta aquesta firmació, tots els tertulians s'han posat les mans al cap dient que això no era possible.
 
La divisió a la CUP
 
Vallet no ha sabut respondre a la pregunta si hi haurà algun diputat o diputada que s'aixequi i marxi a l'hora de votar. “No sé què faran” i ha demanat que no li preguntessin més.
 
Disculpes finals
 
Isabel Vallet no ha pogut participar a tota la tertúlia, ja que havia de marxar però abans d'abandonar el plató ha volgut demanar perdó: “Ho sento si en alguns moments la passió m'ha pogut” i la presentadora Núria Solé ha tret ferro de la situació.