Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Isabel-Clara Simó guanya el Premi Joan Coromines pel seu compromís en la defensa de la cultura catalana

Isabel-Clara Simó és la gran guanyadora de la setena edició dels Premis Joan Coromines pel seu compromís en la defensa de la cultura catalana. L’escriptora i periodista d’Alcoi ha estat guardonada amb el premi a la trajectòria personal per la seva lluita en la normalització de la llengua i cultura catalanes. Aquests premis, que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) atorga pels volts de Sant Jordi, són un reconeixement cap a persones i col·lectius que, com Joan Coromines, han destacat pel seu compromís en la defensa del país. Els premis que es lliuraran aquest dissabte al centre cultural l’Avenç d’Esplugues de Llobregat.

Redacció
Redacció 25/04/2008

L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català d’Abast Nacional (APPEC) ha estat guardonada amb el premi a la seva trajectòria com a entitat. L’APPEC, creada el 1983, dóna nom al primer grup de comunicació en català en suport escrit i aplega més de 140 publicacions.

Una de les novetats de l’edició d’enguany és la concessió del premi a la trajectòria en la recerca del patrimoni cultural, que serà per a Artur Blasco, que porta trenta anys treballant en la recerca i la difusió del cançoner popular dels Països Catalans, i està recorrent el Pirineu per salvar i documentar uns materials de cultura tradicional que seran de referència per estudiar la vida als nuclis rurals, sobretot en les comarques de muntanya.

Cerveses Moritz rebrà el premi a la iniciativa empresarial per normalitzar el català en un sector poc procliu a fer-ho. L’empresa, creada el 1856 per l’alsacià Lous Moritz i rellançada a Catalunya a principis del 2000, etiqueta tota la informació dels seus productes en català.

Televisió d’Esplugues també serà premiada, en la categoria de iniciativa local, per la seva tasca de difusió del català com a eina d’integració social. L’actriu Anna Sahun serà l’encarregada de presentar un acte que comptarà amb la presència del vocal del Consell General del Poder Judicial, Alfons López Tena, que realitzarà una breu conferència. La Principal de la Nit tancarà la jornada amb un concert.