Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Ipcena denuncia el govern aranès per voler capturar l’óssa

La fiscalia de Lleida ha enviat al jutjat de Vielha la denúncia presentada dimarts per l’associació ecologista Ipcena contra la Generalitat i el Conselh Generau d’Aran per promoure la captura de l’óssa Hvala, que la setmana passada va agredir un caçador de 73 anys, segons ha confirmat avui el fiscal en cap de Lleida, Juan Boné. En la denúncia, els ecologistes acusen les dues administracions d’un delicte contra els recursos naturals i la vida silvestre.

Redacció
Redacció 31/10/2008

La denúncia a la fiscalia era la segona presentada per Ipcena contra la decisió del Conselh Generau d’Aran. La primera la va presentar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vielha i ja va ser arxivada pel jutjat de Vielha, que també va arxivar la que va presentar l’associació ecologista local Avalon per la mateixa raó. En el mateix jutjat també va presentar una denúncia el caçador ferit.

Després de presentar la denúncia, el president d’Ipcena, Joan Vázquez, ha dit que els ecologistes lamenten profundament l’atac, ‘però s’ha d’entendre que l’óssa va fer el mínim que podia de fer, que era apartar el caçador i continuar, provocant-li unes ferides lleus’. ‘Lògicament si hagués tingut intenció de fer més mal ho hauria fet, i aquí hi ha una responsabilitat dels caçadors’, ha afegit.