Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Investiguen la profanació de dos nínxols al cementiri municipal de Camarles

Els Mossos d’Esquadra investiguen la profanació de les restes mortals situades en dos nínxols del cementiri municipal de Camarles (Baix Ebre) durant la nit o matinada del passat dissabte. Un veí de la població que visitava el cementiri diumenge al matí va descobrir els taüts oberts i fora dels seus respectius nínxols. L’autor o autors materials dels fets van arrencar les làpides per poder extreure dels nínxols les caixes mortuòries, obrir-les i accedir així a les restes mortals que contenien. Segons han explicat fons coneixedores del cas a l’ACN, els nínxols profanats pertanyen a dues famílies de la població sense cap tipus de vinculació o connexió en especial.

Redacció
Redacció 03/02/2009

De fet, i segons han precisat les mateixes fonts, un dels nínxols es trobava en un tercer pis mentre que l’altre estava situat en un dels nivells inferiors. Per accedir als taüts situats a l’interior, l’autor o autors dels fets van haver d’arrencar amb eines les finestres protectores i les làpides, acció que hauria requerit també l’ús d’una escala per al nínxol més elevat. Al marge de les destrosses, el cementiri no presentava pintades o inscripcions visibles, com en el cas d’accions similars amb un aparent mòbil ritual en el rerefons.

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la policia científica del cos van acudir diumenge passat al matí fins al lloc dels fets. Durant la investigació i recerca de proves sobre el terreny, la policia va mantenir tancat i precintat el cementiri fins les primeres hores de diumenge a la tarda. Tècnics de l’empresa d’assegurances que gestiona els enterraments van acudir també al cementiri camarlenc per comprovar i valorar els fets. Les destrosses provocades per la profanació dels dos nínxols ja han estat reparades durant les últimes hores.