Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Internautes pro-TV3 fan caure el web de la Generalitat Valenciana

Les protestes pel tancament forçat de TV3 al País Valencià ja s’han cobrat la primera víctima: la web de la Generalitat Valenciana ha saltat pels aires avui al matí. L’acció, que de moment no ha estat reivindicada per ningú en concret, sí que respon a una crida anònima feta per Internet mateix que explicava els passos que s’havien de seguir per bloquejar la pàgina oficial del govern Camps. Segons que denuncia la crida anònima, ‘Valencian government has taken down a legal Television channel (TV3). This is unnacceptable‘. L’operació també es pot seguir mitjançant el compte de Twitter @operacio_tv3.

Redacció
Redacció 18/02/2011

Els internautes -que asseguren: ‘We are Legion. We do not Forgive. We do not Forget.We are Anonymous‘- també assenyalen quins seran els seus propers objectius: la web de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i la del PP espanyol.

Retorn de la senyal
Tot i la caiguda momentània, els tècnics de la Generalitat Valenciana han estat capaços de tornar a aixecar la web, sobretot a base de canviar-ne la IP, fent que ara per ara torni a funcionar, a batzegades.

És per aquest motiu que el col·lectiu d’internautes pro-TV3 proposa una acció col·lectiva multitudinària per avui al vespre (entre 2/4 de 8 del vespre i 2/4 de 10 de la nit), en què suposadament hi podria participar qualsevol ciutadà amb connexió a internet.

Segons que informa el col·lectiu, caldria descarregar-se un programa anomenat LOIC i seguir les instruccions que exposa la mateixa web, de la qual també se’n fan ressò alguns fòrums digitals, com els del Racó Català.

‘Dia de la Ràbia
Paral·lelament a aquesta acció, a la xarxa social Twitter també s’ha començat a parlar d’un Dia de la Ràbia al País Valencià, que tindria lloc dijous vinent, 24 de febrer. Prenent com a excusa el tancament de TV3, la diada també serviria per protestar contra els casos de corrupció del PP valencià, la crisi econòmica, el corrupció urbanística i casos com els del Cabanyal o el menyspreu del govern Camps cap a l’educació, entre d’altres.

Sense TV3
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada ahir a tancar les emissions de TV3 al País Valencià després de l’emissió del Telenotícies Vespre, a les 21.45. Ho va fer a causa de l’entrada en vigor de la modificació de la llei valenciana de l’audiovisual, que els imposava sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continuava emetent la senyal televisiva, sancions que se sumarien als 680.000 euros en multes que ja haurà de pagar abans del 20 de març sota risc d’embargament de comptes, subvencions i propietats immobiliàries. 

#sensesenyal
A banda de l’acció contra la web del govern valencià, el malestar per la impossibilitat de veure TV3 al País Valencià també s’ha expressat amb força a Facebook -on molta gent ha substituït la seva imatge del perfil per un requadre de color negre, o bé per una màscara en pro de la llibertat d’expressió– i a Twitter, on l’etiqueta #sensesenyal ja és trending topic català, estatal i, fins i tot, comença a ser-ho a nivell europeu.

ACPV, paral·lelament, també ha decidit tancar també la seva pròpia web en senyal de protesta, acció que també han imitat Òmnium Cultural i l’Obra Cultural Balear (OCB).