Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Interior va ordenar carregar contra els antifeixistes

Interior sí que va donar ordres de carregar contra els manifestants antifeixistes dissabte passat. Ho va ordenar el director General de Policia, Rafael Olmos, quan els comandaments policials li van sol•licitar permís perquè estaven passant en perill a la seu del departament a Via Laietana. Ho va explicar ahir Joan Delort, secretari de Seguretat Pública, qui va dir que “ja basta”, en referència a les crítiques abocades sobre l’actuació dels Mossos.

Redacció 21/11/2007

El conseller Saura va lloar als agents i va assenyalar que l’actuació va ser “contundent i eficaç”. La marxa va passar per moments de tensió. Segons Delort, a la Ronda Sant Antoni es van produir els primers incidents, però es va optar per aguantar. Ja, a la plaça Catalunya, els Mossos van impedir que els manifestants accedissin a la Rambla i es va autoritzar l’ús de la força. Van anar a Via Laietana on els manifestants es ‘van descontrolar més’ i es va donar ordre de dissoldre la marxa.

Amb aquesta explicació, el secretari de Seguretat Pública responia a la polèmiques declaracions del responsable del sindicat policial SPC, David José, en les quals assegurava que havia directrius perquè els agents fossin més permissius amb algunes actituds violentes encara que va negar que fossin directrius explícites de no actuar. La marxa va deixar 20 mossos ferits i quatre detinguts que van quedar ahir en llibertat.