Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Insuficients i paternalistes, així són les indemnitzacions segons els afectats de l’apagada

La plataforma d’afectats pel tall de llum considera que les declaracions dels polítics sobre les indemnitzacions són “precipitades i paternalistes”, segons un comunicat del col·lectiu d’advocats Ronda. Les advocades impulsores de la plataforma denuncien que les indemnitzacions “no es poden fer d’una manera unilateral, sense escoltar els afectats i els seus representants legals”, i es pregunten “com es pensa establir els barems per fixar les indemnitzacions”, ja que no estan fixats per cap llei.

Redacció
Redacció 30/07/2007

Divendres us vam anunciar que s’havien fixat unes indemnitzacions des de la Generalitat. Ara, els col•lectius d’afectats responen a aquestes dient que s’han fet sense tenir-los en compte en cap moment. Segons els afectats de l’espectacular apagada a Barcelona, les indemnitzacions tampoc s’ajusten als danys reals. Tot i que no rebutgen les mesures aprovades divendres, consideren que les decisions en aquest sentit s’han pres de manera precipitada. També existeix certa incredulitat respecte a que les indemnitzacions es cobrin de manera immediata.

La plataforma d’afectats pel tall de llum considera, segons un comunicat del col•lectiu Ronda, titlla les indemnitzacions de i les declaracions dels polítics com “precipitades i paternalistes”.

Consideren que l’actuació política no deixa de ser una façana. És a dir, segons els afectats, les declaracions semblen més aviat una maniobra per aturar les mobilitzacions dels perjudicats. També no entenen com pot ser que encara avui no es comencin a assenyalar responsabilitats.

En el comunicat de la plataforma es reprodueixen textualment declaracions que apareixen a les pàgines web de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona sobre l’abonament i la quantia de les indemnitzacions després de les reunions entre el president de la Generalitat, José Montilla; els consellers Joan Saura i Antoni Castells; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i la segona tinenta d’alcalde, Imma Mayol, amb el president de Red Eléctrica Española (REE), Luis Atienza, i el conseller delegat de Fecsa-Endesa, Rafael Miranda.