Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Iniciativa i socialistes tanquen files amb Saura

El vicepresident d’ICV, Jordi Guillot, ha defensat l’actuació del conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, davant l’actuació dels Mossos d’Esquadra després del desallotjament de la Universitat de Barcelona (UB) d’estudiants contraris a Bolonya, i ha remarcat que ha fet autocrítica, ha demanat ‘disculpes’ a persones que s’hagin vist involucrades en càrregues policials, i que s’ha obert una investigació interna. ‘Per primer cop un conseller d’Interior diu que investigarà internament què ha passat’, ha destacat. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat ‘subscriure fil per randa’ les paraules de Guillot.

Redacció
Redacció 21/03/2009

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, també ha mostrat el suport dels socialistes cap a Saura i cap al cos de Mossos d’Esquadra. Guillot ha remarcat que l’actitud de Saura no la recorda ‘en cap ministre ni conseller d’Interior’ i ha defensat que ha decidit obrir la investigació perquè ‘el que ha passat no li agrada’ i, després de veure les imatges, ‘expressa que hi ha hagut errors en l’actuació de la policia’.

D’altra banda, el dirigent ecosocialista també ha volgut expressar la ‘màxima confiança’ al cos dels Mossos d’Esquadra, que no tenen, ha dit, una ‘tasca senzilla’. En tot cas, ha remarcat que ‘cal veure si la policia ha actuat amb correcció’.

Iceta ha assegurat ‘subscriure fil per randa’ les consideracions de Guillot, i ha assegurat que el cos de Mossos ‘no és un problema, és una eina del país, de reconstrucció nacional’. A més, ha advertit del ‘descrèdit’ que podria patir la universitat pública si una ocupació pogués durar mesos.