Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

ING es dispara a borsa amb una pujada del 21%

ING Groep ha registrat una pujada del 21,2% en els primers minuts de cotització, que situava el preu de les seves accions al voltant dels 8,90 euros, després del pla d’enfortiment del seu capital. El banc holandès es va desplomar divendres passat, amb una caiguda del 27%, que va situar el preu dels seus títols en 7,34 euros, després dels rumors sorgits al mercat sobre la seva falta de solvència, i després que anunciés pèrdues trimestrals per primera vegada en la seva història en l’últim trimestre de l’any.

Redacció
Redacció 20/10/2008

Tot i que ING Direct va sortir divendres al pas de les especulacions per reafirmar la seva situació de solidesa, el mercat va castigar el valor. Per contra, els inversors han recuperat avui la seva confiança, després que l’entitat anunciés un pla d’enfortiment del seu nucli de capital al costat del Ministeri d’Economia i el Banc Central dels Països Baixos.

L’entitat obtindrà una injecció de 10.000 milions d’euros i el Govern controlarà accions del grup per un valor idèntic a l’import injectat. Per part seva, el director general d’ING Espanya, César González Bueno, ha afirmat avui que la injecció de liquiditat feta pel Govern holandès és una mesura ‘diferent, innovadora i pionera’ perquè és la primera vegada que es fa en una entitat que està ‘sana’.