Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Indústria accepta que TV3 es vegi al País Valencià i Canal 9 a Catalunya

El Ministeri d’Indústria ha signat una ordre ministerial per l’assignació d’un múltiplex que atorga freqüència digital tant a TV3 per emetre al país valencià com a Canal 9 per emetre a Catalunya. Segons ha explicat el ministre, Joan Clos, ‘València ja te capacitat d’emissió’. Ara el següent pas és que les comunitats autònomes es posin d’acord per signar un conveni on es faci efectiva la utilització d’aquest múltiplex en el canal assignat per la transferència d’imatges entre comunitats autònomes. El múltiplex és un sistema de telecomunicació que permet la transmissió simultània, per un mateix circuit o canal, d’un nombre elevat de missatges.

Redacció 26/06/2007

Segons ha explicat el ministre d’Indústria, aquesta ordre ministerial és un ‘pas previ’ per fer possible l’emissió de TV3 a València. És fa a través d’aquesta iniciativa del Ministeri d’Indústria que atorga a València un múltiplex digital ‘que és definitiu’ i que fa que ‘València ja tingui capacitat de emissió’ a Catalunya. Per tant es dota dels elements tècnics necessaris per poder fer una realitat la reciprocitat d’emissió entre TV3 i Canal 9.

Ara el segon pas és un acord entre les comunitats autònomes implicades per tal d’utilitzar la via digital d’emissió. El ministre Clos espera que la seva ordre ministerial ‘permeti a nivell tècnic la emissió’, i que les comunitats autònomes signin un acord per fer-ho realitat.

Clos ha dit que una vegada resolt el problema tècnic que ‘era el més complexe perquè s’havia de fer una reassignació de l’espectre’ radioelèctric, considera que ara una vegada les dues comunitats implicades han mostrat la seva disposició a solucionar el conflicte, Clos confia en que ‘no hi hagi cap dificultat per tancar el procés d’una forma feliç’.