Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Inaugurat el monument d’homenatge als anti-transvasament

El monument, que consta del nombre de nusos corresponent al número de municipis de les Terres de l’Ebre, va ser  ahir diumenge 16 de desembre a les 17 hores. L’acte d’inauguració consistií en l’encesa de l’enllumenat del monument i en els parlaments dels alcaldes de Roquetes i Tortosa, Francesc Gas i Ferran Bel, respectivament. A més, hi hagué un petit refrigeri que fou amenitzat pel grup de música popular Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Redacció
Redacció 17/12/2007

Les peces del monument simbolitzen el nus anti-transvasament, logotip de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. El logotip representa una canonada d’aigua lligada. L’acte d’inauguració ha consistit en l’encesa de les llums de color blau situades al voltant dels nusos i que serviran per il·luminar el monument a les nits.

L’Ajuntament de Roquetes va fer entrega de 12.000 euros a la Plataforma per a la Defensa de l’Ebre (PDE), com a contribució del consistori al finançament del monument d’homenatge al moviment social antitransvasista que la PDE ha promogut a la rotonda Terres de l’Ebre, a l’Eix de l’Ebre. L’Ajuntament roquetenc, segons ha recordat un comunicat municipal, és un dels pocs ens municipals que ha col·laborat econòmicament en el finançament del monument, juntament amb el de Tortosa.