Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Impunitat xenòfoba a València

Hem parlat sobre la conferència frustrada de David Duke, l’exlíder del Ku Klux Klan, a la llibreria Europa de Barcelona el dissabte, però poc s’ha escrit sobre el fet que […]

Redacció
Redacció 26/11/2007

Hem parlat sobre la conferència frustrada de David Duke, l’exlíder del Ku Klux Klan, a la llibreria Europa de Barcelona el dissabte, però poc s’ha escrit sobre el fet que el líder xenòfob pronunciés una conferència idèntica el dia abans a València i amb total impunitat.

A València ningú va mobilitzar-se contra l’acte antisemític i d’apologia del nazisme. Duke va poder parlar davant d’una seixantena de joves d’estètica skin, i Valera, el propietari de la llibreria Europa, fins i tot va defensar el revisionisme històric de l’holocaust.

La conferència a València no va mobilitzar ni les forces de l’ordre ni el TSJPV, i els assistents a la xerrada van poder accedir tranquil·lament al local, que els rebia lluint una enorme esvàstica a la persiana. Recordem que Alianza Nacional, el partit d’extrema dreta que organitzava la xerrada a València, compta amb una estranya impunitat al País Valencià, i comptava amb reconeguts assassins i terroristes a les seves candidatures durant les darreres eleccions locals sense que se’ls perseguís com es fa a Euskadi amb tants militants de Batasuna.