Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Impulso Ciudadano pressiona la Generalitat perquè posi fi a la immersió lingüística

L’associació unionista Impulso Ciudadano, presidida per l’exdiputat de Ciutadans (Cs) José Domingo, està decidida a dinamitar el model d’immersió lingüística a les escoles de Catalunya sorgit de la Transició. Divendres va enviar una carta al president del Govern, Artur Mas, a la consellera d’Educació, Irene Rigau, i al de Cultura, Ferran Mascarell, per detallar-los quines mesures han d’emprendre per acatar la sentència el Tribunal Suprem espanyol. Entre d’altres, proposa que els directors de cada centre haurien de ser els encarregats de vetllar que els professors fessin les classes també en castellà i assegura que les preinscripcions del curs 2011/12 ja haurien d’incloure ‘la informació necessària perquè els pares tinguin coneixement de l’aplicació del nou model educatiu català que es basi en la consideració del català i el castellà com a llengües vehiculars’.

Redacció
Redacció 30/01/2011

Domingo creu que, a l’hora d’inscriure els nens a les escoles, els pares haurien de poder-hi trobar ‘formularis de preinscripció adequats que els permetin expressar la seva decisió sobre la llengua d’escolarització dels alumnes’, alhora que insta el Govern ‘a aprovar les normes necessàries per a garantir que les llengües vehiculars d’ensenyament i de l’administració educativa i de relació entre els pares, alumnes i centres siguin el català i el castellà’.

Impulso Ciudadano considera que la sentència 31/2010 els empara per a poder fer totes aquestes demandes i assegura que la interpretació que n’ha fet el Govern ‘no s’ajusta al dret’, en tant que consideren que n’ha desvirtuat els fonaments jurídics.

Així mateix, l’entitat assegura que ‘el català està plenament normalitzat, ja que té un ús social proper al 50% i l’entén el 97% de la població’.