Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Impulsen una segona “Crida Nacional” per crear una majoria social cap a la independència

El professor de dret constitucional Héctor López Bofill i el dirigent associatiu, president del Casal Argentí a Barcelona, Diego Arcos, impulsen una segona ‘Crida Nacional‘, després de la que va fer Josep-Lluís Carod-Rovira ara fa vint anys, instant a ingressar a ERC per tal de crear una majoria social cap a un procés a la independència. Tots dos han elaborat un manifest, en el qual demanen ‘la implicació de les forces de la societat civil i dels àmbits econòmics, sindical, cultural i comunicatiu’ per tenir un ‘instrument d’expressió política majoritari’. La proposta ha rebut l’aval de la direcció d’ERC, segons ha afirmat el portaveu parlamentari republicà, Joan Ridao.

Redacció 08/11/2007

Segons ha explicat Héctor López Bofill, els dos promotors de la iniciativa es fan ressò del repte llençat pel president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, en la seva intervenció final a la Conferència Nacional del partit, d’arribar als 30.000 militants en els pròxims anys. Ara, ERC està formada per uns 10.000 militants.

És en aquest context d’eixamplament de la militància que els dos promotors han decidit fer aquest manifest que insta a ingressar a ERC per conformar la majoria social cap a la independència. El manifest, que porta per títol ‘Crida Nacional a ERC. Rellancem Esquerra, construïm la majoria independentista’, considera que ‘el creixement de l’independentisme que s’evidencia en la societat també s’ha de projectar en el creixement d’Esquerra i en la seva obertura a tots els sectors que participin de l’emancipació nacional’.

López Bofill, que va demanar al juliol el seu ingrés a ERC i encara no ha rebut resposta, ha remarcat que la formació republicana és l’única de l’àmbit parlamentari que advoca clarament per la independència i que és en aquest entorn que cal ‘activar el braç polític’ per aconseguir aquest objectiu. En els propers dies està previst un acte de presentació d’aquesta iniciativa.

Aval de la direcció

Aquesta iniciativa ha rebut ‘l’aval’ de la direcció del partit, segons ha assegurat el portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, que veu la proposta ‘molt positiva’.