Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Impotència dels pares que volien adoptar al Congo

Tot procés d’adopció és dur, llarg i sovint, força complicat. Però pitjor ho han tingut 6 famílies que a l’estiu del 2006 van començar tots els tràmits per adoptar a la República del Congo. Gairebé totes sis han tirat la tovallola i han decidit emprendre els tràmits per a una nova adopció en un altre país de l’Àfrica, ja que molts d’ells ‘han perdut l’esperança’, segons David Parcerisa, un dels pares en procés d’adopció.

Redacció
Redacció 28/01/2008

David Parcerisa, un dels pares implicats, no va tenir pèls a la llengua, i entenem que raons no li faltaven. Va criticar que el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat no hagi ofert ‘algun tipus d’ajut o suport’ per als nous processos i que ‘no hagi fet gens per accelerar’ les adopcions, tenint en compte la particularitat dels casos.

Hem de recordar que els tràmits d’adopció es van paralitzar quan el país africà va anunciar la suspensió de les adopcions internacionals arran de l’escàndol provocat pel presumpte intent de segrest de 103 de menors al Txad per l’ONG francesa El Arca de Zoé.

Parcerisa va afirmar que la possibilitat de reobrir les adopcions a la República del Congo no arribarà ‘com a mínim fins d’aquí a dos anys o més’. ‘Fan falta gestions diplomàtiques molt importants i només som sis famílies’, va puntualitzar, convençut que l’esdeveniment amb l’ONG francesa al Txad podria haver servit com a ‘pretext’ perquè les administracions congoleses paralitzessin els processos d’adopció.