Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Imaz defensa la importància de crear una “euroregió basca” entre el País Basc, Navarra i el País Basc francès

El president de l’Euskadi Buru Batzar del PNB, Josu Jon Imaz, ha defensat la “importància estratègica” de conformar una “euroregió basca” entre el País Basc, Navarra i el País Basc francès en una visita a la localitat labortana d’Hasparren. Imaz ha destacat les oportunitats que possibilita “la ubicació geoestratègica del País Basc entre dos estats membre de la Unió Europea” per a desenvolupar polítiques conjuntes en matèria d’identitat lingüística i cultural, turisme, infraestructures, medi ambient i ordenació del desenvolupament i col·laboració institucional. Aquestes declaracions demostren que l’Euskal Herria històrica és també un projecte de futur.

Redacció
Redacció 09/07/2007

Imaz ha realitzat les declaracions a la localitat labortana d’Hasparren on el PNB ha celebrat la quarta edició de ‘la Festa del Partit d’Iparralde’, i també la constitució formal de la Junta municipal d’aquesta vila de Lapurdi. La jornada ha inclòs un homenatge a la personalitat de Pierre Broussain, que va ser alcalde del municipi.

Imaz ha aprofitat la intervenció per a defensar la posada en marxa d’una “euroregió” conformada per ‘Hegoalde’ -el País Basc i Navarra-, i per ‘Iparralde’ (el País basc francès), i alhora ha destacat l'”enfortiment” de la presència del PNB en aquesta zona, que afegeix una nova Junta Municipal a les ja existents.