Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

IKEA, denunciada per UCC per no etiquetar en català

La Unió de Consumidors de Catalunya ha denunciat a IKEA per no respectar la llei de l’etiquetatge. La intenció és que es puguin solucionar les mancances detectades. També que mitjançant la correcció es pugui donar al consumidor una informació completa, adequada i alhora correcte dels productes d’IKEA.

Redacció
Redacció 19/06/2007

Cada cop costarà més redecorar la nostra vida. La veritat és que si busquem no trobarem pas com Ikea respecte i aplica la llei d’etiquetatge. No tan sols perquè no utilitzi el català, sinó perquè tampoc etiqueta en cap llengua oficial de Catalunya. Si ja és complicat a vegades muntar el moble, es dificulta més si només està en suec.

Així doncs, la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC) ha denunciat a IKEA davant l’Agència Catalana del Consum (ACC). L’etiquetatge que acompanya els productes que es venen a IKEA sol estar tan sols en anglès i s’han donat alguns productes els quals  en les instruccions apareixen símbols en altres idiomes.

L’organització de consumidors addueix també que els fulls d’instruccions que acompanyen els productes d’IKEA generalment són il·lustrats només amb dibuixos que indiquen els passos a seguir per al muntatge. Hem de tenir present, afegeix, que aquesta documentació és la que finalment queda en mans dels consumidors i, per tant, no es té constància escrita de les característiques dels materials, de la qualitat, de la seguretat o del manteniment dels productes adquirits.