Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

ICV també vota contra el dret de decidir al Prat de Llobregat

Iniciativa per Catalunya-Verds va tornar ahir a alinear-se amb el PP i el PSC per oposar-se a què se celebrés una consulta popular d’autodeterminació, en aquest cas al Prat de Llobregat, després d’haver-ho fet ja a Igualada, dimarts. ERC-El Prat havia presentat una moció (doc) al ple que demanava ‘donar suport, en defensa de l’autonomia municipal i de la llibertat ideològica, als acords i a les actuacions preses per l’Ajuntament d’Arenys de Munt pel que fa a la consulta organitzada per la societat civil arenyenca’, però l’alcalde, Lluís Tejedor, juntament amb els 10 regidors d’ICV, els 7 del PSC i els 4 del PP la van tombar. Els dos regidors de CiU es van abstenir, tot i que havien anunciat que hi votarien favorablement.

Redacció
Redacció 17/09/2009

Malgrat que els arguments exposats pel portaveu municipal d’Esquerra, Joan Camps, es basaven en la defensa jurídica de l’Ajuntament d’Arenys representada per l’exconseller i actual diputat d’ICV Salvador Milà, els regidors d’ICV d’El Prat es van negar a donar suport als seus companys arenyencs.

Els dos regidors de CiU, malgrat haver anunciat inicialment el vot favorable, després de les intervencions dels diferents portaveus van canviar el sentit del vot, decantant-se per l’abstenció.

Camps va lamentar que l’alcalde, Lluís Tejedor, i els regidors d’ICV votessin en contra dels arguments del seu diputat, Salvador Milà, en una ‘clara posició d’acomplexament nacional’ ja que ‘aquests regidors van defensar el dret a l’autodeterminació en el seu posicionament, però alhora de traduir-ho en la votació van canviar de parer’.

A més, també va  lamentar que als regidors de CiU els ‘tremolessin les cames’ en el moment de decantar-se pel : ‘Durant la justificació del seu vot van donar suport explícit a la moció, però en veure que quedaven sols votant al costat d’Esquerra, van canviar a última hora el sentit del seu vot, arrencant fins i tot algunes rialles de sorpresa entre els assistents i els altres regidors presents al plenari’.

Relacionats