Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

ICV se suma a ERC i CiU en la manifestació de l’1 de desembre convocada per la PDD

El portaveu d’ICV al Congrés dels Diputats i candidat a les pròximes eleccions generals, Joan Herrera, ha anunciat aquest dilluns que la direcció de partit ha decidit finalment participar en la manifestació convocada per al pròxim 1 de desembre per la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), que reivindicarà que Catalunya tingui capacitat de decisió per a les seves infraestructures, de manera que s’uneixen a CiU i ERC donant suport a la iniciativa. Herrera ha anunciat la participació d’ICV perquè han aconseguit alguns canvis en el manifest i en la convocatòria de la mobilització de manera que també es marqui el transport públic com a ‘prioritat’. Per tal de seguir les informacions relatives a la manifestació, Nació Digital ha creat un punt d’informació permanent amb tot allò que faci referència a la multitudinària manifestació del 1 de desembre.

Redacció 20/11/2007

El dirigent ecosocialista creu que, amb aquesta incorporació, la seva formació podrà sentir-se ‘molt còmoda en tots els punts de la mobilització’. Herrera ha assegurat que ‘no ha estat fàcil’, perquè CiU ‘no volia que es parlés d’un altre model i de la prioritat del transport públic’. ICV, però, ha celebrat que hi hagi hagut ‘canvis’ en el manifest en aquest sentit.

El portaveu d’IU-ICV al Congrés ha afegit que la manifestació servirà per dir ‘que primer Rodalies, primer el transport públic’, d’una banda, i, de l’altra, que la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ‘no pot continuar’.

Herrera ha remarcat que la presència d’ICV a la manifestació és ‘important’, perquè aquest partit va ser la ‘segona força’ a una de les principals zones afectades per la crisi a les Rodalies, el Baix Llobregat.

Punt d’informació digital

A més, totes les informacions que es vagin generant a l’entorn de la manifestació “Som una nació i diem prou!” del proper 1 de desembre a Barcelona es podran trobar concentrades i actualitzades en un punt d’informació permanent que ha creat Nació Digital. Aquest diari, igual que va fer amb la manifestació del 18 de febrer de 2006, efectuarà un seguiment permanent de la convocatòria: adhesions, declaracions, incidències, i admet que s’hi faci arribar informació i opinions.