Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

ICV reclama al Govern espanyol un “canvi de prioritats” després de la manifestació

El portaveu d’IU-ICV al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha assegurat aquest dilluns que l’estat espanyol ‘ha d’entendre que han de canviar les prioritats’ després de la manifestació de dissabte, i que les Rodalies passin per davant del TGV. Herrera ha demanat al PSC que sigui ‘exigent’ amb el Ministeri de Foment, de qui ha lamentat que ‘obviï’ les crítiques que es van fer a la seva gestió. En referència a CiU, Herrera ha remarcat que ‘el sobiranisme buit que no es preocupa de la vida quotidiana ha estat part del problema’.

Redacció
Redacció 04/12/2007

Després de la reunió de la Secretaria Política d’ICV, Herrera ha fet una valoració positiva de la manifestació de dissabte i de ‘l’esforç’ fet per la seva formació per ‘explicar que aquesta era una mobilització per canviar prioritats, perquè el primer fos Rodalies i el tren convencional’. De fet, creu que així s’ha aconseguit que la manifestació ‘no només fos sobiranista, sinó que també es parlés dels problemes quotidians de la gent i dels problemes de Rodalies’.

Herrera creu que així ‘es va garantir una expressió d’esquerres i catalanista’ i, de fet, creu que la presència de Pasqual Maragall a la manifestació va ser ‘molt rellevant políticament’, ja que ‘vol dir que un catalanisme d’esquerres i progressista també hi era present i que amb qui més s’identificava era una forta delegació d’ICV-EUiA’.

El dirigent ecosocialista ha afegit que ‘prendre nota de la mobilització és modificar polítiques’ i això passa per ‘aparcar l’obsessió del TGV’. Per contra, ha lamentat que el Ministeri de Foment ‘prefereixi situar la manifestació com a independentista que com una manifestació que els hi exigeix responsabilitats polítiques i canviar de prioritats’. Així, ha lamentat que Foment ‘obviï el manifest, la crítica que hi ha a la seva gestió i que el primer sigui el tren convencional’. Herrera ha reclamat ‘un canvi d’actituds’, tot dient que ‘el que és urgent és el pla de xoc de Rodalies’.

El portaveu d’IU-ICV al Congrés dels Diputats ha assegurat que ‘la preocupació del sobiranisme convergent entorn a Rodalies ha estat zero’ i creu que el PSC ‘ha de tenir una actitud exigent envers el Ministeri de Foment i la ministra Álvarez’.

Herrera ha lamentat ‘l’intent de fer seva’ la manifestació per part d’algunes formacions polítiques, tot i que no n’ha citat cap obertament, ja que hi ha ‘un intent de situar-la només en una lògica’. Sobre la proposta de Mas de fer una reunió amb Montilla, Herrera ha assegurat que les infraestructures ‘no és una qüestió entre CiU i el president Montilla’.