Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

ICV planta el PSC amb un ‘no rotund’ a l’enduriment de l’ordenança de civisme a Barcelona

L’equip de govern municipal de Barcelona ha tret ferro a les crítiques d’ICV-EUiA, soci de govern, a l’enduriment a l’Ordenança de Civisme i el seu no rotund a la reforma. La portaveu del govern municipal, Asssumpta Escarp, ha assegurat que l’ordenança no s’està endurint, sinó que se li està incorporant una aspecte que no estava tipificat i deixava amb un marge d’inseguretat jurídica important pels que havien de posar la sanció davant el nudisme i seminudisme. Ha reiterat en varies ocasions que la Comissió de seguiment de l’Ordenança de Civisme debatrà aquest dijous la proposta del govern municipal per endurir l’ordenança prohibint el nudisme i el seminudisme i establint multes.

Redacció
Redacció 20/01/2011

En roda de premsa a l’Ajuntament de Barcelona i després de les crítiques de Gomà a la modificació de l’Ordenança de Civisme, Escarp ha recordat que al novembre el govern va presentar un projecte de redacció de com podria estar qualificat dins de l’ordenança i quina modificació puntual s’hauria de fer per incloure el nudisme i seminudisme i amb quin tipus de sanció. Ha explicat que ‘en aquella reunió hi ha qui estava a favor i hi ha qui en contra’, però no es va tancar la tramitació que se li donaria. Escarp ha declarat que ‘és diferent aquesta modificació puntual que elaborar un text refós de tota la ordenança, que això sí que per la complexitat tècnica portaria fora de mandat’.

Escarp ha assegurat que el PSC ha complert com a grup de govern en referència al que es va dir a la comissió i que es portaria el redactat. En aquest context, ha indicat que aquest dijous es discutirà en comissió. Ha volgut deixar ben clar que el text és el mateix que es va presentar en la comissió perquè, excepte del PP, ‘ningú ha presentat al·legacions’. No ha contestat si es podria aprovar en aquest mandat aquesta reforma perquè ‘dependrà de les publicacions, dels acords i les dates de comissió de govern’.

Ha recordat que al mes de novembre ja va mostrar la seva posició sobre aquest tema. Ha explicat que hi ha hagut converses entre PSC i ICV, però que la seva posició sempre ha estat la mateixa al respecte. Ha declarat que no renunciava a aconseguir el màxim consens sobre aquest tema.

Escarp ha assegurat que l’ordenança no s’està endurint, sinó que se li està incorporant una aspecte que no estava tipificat i deixava amb un marge d’inseguretat jurídica important pels que havien de posar la sanció davant el nudisme i seminudisme. Ha apuntat que és una ‘modificació puntual’. De fet, ha assenyalat que el nudisme només quedava regulat si algú considerava que havia estat ofès en les seves conviccions i ‘feia difícil la defensa davant de tribunals les sancions que posava l’Ajuntament de Barcelona’.