Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

ICV tampoc demanarà la compareixença de Castells pel cas Palau

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha explicat que per ara els ecosocialistes tampoc demanaran la compareixença del conseller d’Economia, Antoni Castells, en la comissió d’investigació al Parlament sobre el cas Palau. Herrera ha dit un dia després que es conegués la querella contra Fèlix Millet i Jordi Montull per la construcció d’un hotel prop del Palau de la Música a través d’un conveni signat amb el conseller d’Economia. En qualsevol cas, ha deixat ben clar que ara no demanaran cap compareixença més de la comissió, però que més endavant valoraran i estudiaran si n’hi ha d’haver més.

Redacció
Redacció 11/06/2010

Herrera ha explicat que ‘han plantejat una comissió que compareguin els treballadors, tècnics i coneixem a fons què ha passat’. ‘Esperem ara recopilar tota la informació per determinar després si s’han de fer o no més compareixences’, ha indicat. En aquest sentit, ha dit que en paral·lel hi ha hagut novetats judicials i s’ha obert una altra via. Herrera ha afirmat que ‘ho estudiaran a fons i després valoraran si hi ha d’haver més compareixences’.

Preguntat per si seria positiu que Castells comparegués, ha assegurat que ‘les explicacions sempre són bones i si hi ha una nova derivada que una explicació arribi és positiu, allà on es consideri oportú i on creguin’. ‘Les explicacions sempre són bones que arribin’, ha apuntat.

‘Millet i Montull haurien de declarar al Parlament’

Així mateix, s’ha referit a que els advocats de Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull han demanat aquest dijous a la fiscalia i al jutge que porta el cas del desviament de fons del Palau de la Música que els eximeixin de declarar davant la comissió del Parlament que investigarà el suposat finançament irregular de CDC amb fons de l’entitat. Herrera ha assegurat que ‘de Montull i Millet s’espera qualsevol cosa’, però ha manifestat que com a mínim ‘haurien de declarar, ja que unes persones que han estafat i han robat el que han de fer és com a mínim declarar en comissió parlamentària i esclarir allí tot el que ha passat’.

Ha ressaltat que la comissió busca saber ‘si hi va haver finançament irregular d’una fundació vinculada a CDC’. En aquest context, ha demanat a Millet i Montull que facin un exercici de responsabilitat i declarin al Parlament.