Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

ICV i MES, junts a les eleccions municipals a Lleida

(ACN).- ICV i Moviment d'Esquerres (MES) aniran junts a les properes eleccions municipals del 24 de maig a Lleida. Així ho han anunciat aquest dimecres els dos líders de les respectives formacions, Eduard Baches per part dels ecosocialistes, i Pep Mòdol per part del nou partit d'esquerres. Baches ha remarcat que l'acord vol transmetre la ''generositat'' d'unir esforços de l'esquerra en un moment que representa una ''oportunitat històrica'' per governar a la Paeria. Ha destacat també que no tanquen la porta a afegir més formacions de l'esquerra a la candidatura tot i els ''fracassos'' que hi ha hagut amb anterioritat en les negociacions amb altres partits per fer una gran coalició d'esquerres.

Redacció
Redacció 18/03/2015

Segons Baches però, encara hi ha marge de maniobra per aconseguir la llista unitària de les esquerres  fins al 24 de maig i ''s'ha d'intentar''.

La coalició dels dos partits neix segons Baches en un moment marcat per la situació de crisis econòmica i social en general però també per la ''crisi institucional'' que s'està registrant a la Paeria amb la guerra oberta entre l'alcalde socialista Àngel Ros i la qui havia estat la seva mà dreta, l'extinent d'alcalde Marta Camps.

A més, també volen plasmar la ''il·lusió'' de la ''gent del carrer'' que fa dies que està demanant als partits de l'esquerra que ''estiguem a l'alçada del moment històric'' i hi hagi unió per arribar al govern de la Paeria. En aquest sentit, Baches ha dit que la coalició encara no ha definit el cap de llista ni qui més la integrarà, ja que la porta està oberta a més partits i per això ja han creat una ''comissió de llistes'' que s'ocuparà per treballar per ''unificar l'esquerra'' a la ciutat.