Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ICV demana retirar les subvencions europees a qui fomenti les curses de braus

El candidat d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) a les eleccions europees, Raül Romeva ha demanat la retirada de les subvencions europees a qui fomenti curses de braus així com qualsevol activitat que comporti la tortura d’un animal per a l’entreteniment. Romeva assegura que encara que no hi ha ajudes directes per aquesta activitat hi ha ‘moltes maneres indirectes de finançar-la’ com per exemple ajudes a les instal·lacions de cria i de l’espectacle. En aquest sentit, ha sentenciat que ‘si no hi ha ajudes públiques que li donin suport, aquesta activitat no funciona’.

Redacció
Redacció 09/03/2009

El cap de llista per ICV a les eleccions europees, Raül Romeva, s’ha reunit amb entitats animalistes per recollir les seves propostes a nivell europeu i s’ha compromès a defensar els drets dels animals a nivell europeu després d’una reunió que ha mantingut amb representants d’entitats i associacions amigues dels animals com Fundació Altarriba, FAADA i Anima Naturalis.

Sobre la conservació dels animals en captivitat, l’eurodiputat ecosocialista ha posat de manifest la necessitat de complir amb la directiva corresponent, i ha demanat la creació de santuaris, revisar el punt relatiu a la condició del benestar animal i prohibir l’autorització d’espectacles en els àmbits d’exhibició animal. En el mateix sentit, ha considerat ‘innecessàries’ les pràctiques científiques amb animals, i també ha plantejat la necessitat de respectar el marc normatiu relatiu al transport d’animals en mitjana i llarga distància.