Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ICV de l’Ebre vigilarà que les resolucions de l’assemblea passin del paper als fets

|

- Publicitat -

Concretament, la proposta, que també reclama la renúncia als transvasaments ‘com a solució estructural dels dèficits hídrics d’alguns territoris del país’, inclou la novetat de demanar la reducció de la pressió de la demanda d’aigua de les àrees metropolitanes de Barcelona i el Camp de Tarragona sobre les conques de l’Ebre i el Ter. ‘Mai cap formació política de Catalunya havia contemplat la reducció de la pressió que es fa sobre l’Ebre i el Ter, i creiem que és molt important que ICV ho hagi aprovat per unanimitat’, ha manifestat Forcadell.

Així mateix, els dirigents ebrencs s’han mostrat satisfets que s’hagi acceptat la necessitat de reforçar els ponts de diàleg entre el Departament de Medi Ambient i les entitats de defensa del territori; i descartar alimentar nous creixements urbans i industrials que no tinguin una disponibilitat raonable d’aigua en la seva conca.

Publicitat

Amb tot, Forcadell ha deixat clar que la crítica ‘contundent i constructiva’ que la delegació ebrenca va fer a l’assemblea nacional va estar molt ben acollida per la direcció sortint, i que ‘aquest posicionament valent ha permès fer un esforç de síntesi i una assumpció d’errades’. En aquest sentit, el portaveu de la permanent d’ICV a l’Ebre ha alertat que, a partir d’ara, centraran ‘els esforços en què això passi del paper als fets. Intentarem que aquests posicionaments es converteixin en realitat’.

Forcadell també ha valorat positivament la incorporació de Joan Herrera a la secretaria general del partit, així com l’increment de representants ebrencs a l’executiva i al Consell Nacional d’ICV. Pel dirigent tortosí, ‘ICV de les Terres de l’Ebre surt reforçada de l’assemblea després d’acceptar-se totes les aportacions que portàvem’.

Assemblea ebrenca

Després de la dissolució de la federació d’ICV a l’Ebre arran de la gestió de la sequera feta pel Govern, i la posterior constitució d’una gestora, els pròxims mesos es dedicaran a la preparació d’una assemblea territorial que haurà de renovar els òrgans de direcció. Segons Forcadell, es fixarà una data de celebració en les pròximes setmanes, però tot apunta que podria ser durant el mes de febrer.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut