Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

ICV de l’Ebre vigilarà que les resolucions de l’assemblea passin del paper als fets

La direcció de l’actual gestora que encapçala ICV a les Terres de l’Ebre ha fet una valoració positiva però cauta de l’assemblea nacional de la formació celebrada aquest passat cap de setmana a Sabadell. El portaveu de la gestora, Jaume Forcadell, s’ha mostrat satisfet perquè les resolucions presentades per la delegació ebrenca es van aprovar per unanimitat, i ha destacat sobretot l’aposta per la reducció gradual i progressiva de la pressió que s’exerceix sobre els rius Ebre i Ter. Tot i això des de la direcció ebrenca s’ha alertat que es vigilarà que aquestes propostes passin ‘del paper als fets’ i no quedin només en bons propòsits.

Cal recordar que els membres d’ICV a l’Ebre van arribar a demanar la dimissió del conseller ecosocialista Francesc Baltasar quan pretenia tirar endavant la interconnexió de xarxes per fer front a la sequera.

Redacció
Redacció 26/11/2008

Concretament, la proposta, que també reclama la renúncia als transvasaments ‘com a solució estructural dels dèficits hídrics d’alguns territoris del país’, inclou la novetat de demanar la reducció de la pressió de la demanda d’aigua de les àrees metropolitanes de Barcelona i el Camp de Tarragona sobre les conques de l’Ebre i el Ter. ‘Mai cap formació política de Catalunya havia contemplat la reducció de la pressió que es fa sobre l’Ebre i el Ter, i creiem que és molt important que ICV ho hagi aprovat per unanimitat’, ha manifestat Forcadell.

Així mateix, els dirigents ebrencs s’han mostrat satisfets que s’hagi acceptat la necessitat de reforçar els ponts de diàleg entre el Departament de Medi Ambient i les entitats de defensa del territori; i descartar alimentar nous creixements urbans i industrials que no tinguin una disponibilitat raonable d’aigua en la seva conca.

Amb tot, Forcadell ha deixat clar que la crítica ‘contundent i constructiva’ que la delegació ebrenca va fer a l’assemblea nacional va estar molt ben acollida per la direcció sortint, i que ‘aquest posicionament valent ha permès fer un esforç de síntesi i una assumpció d’errades’. En aquest sentit, el portaveu de la permanent d’ICV a l’Ebre ha alertat que, a partir d’ara, centraran ‘els esforços en què això passi del paper als fets. Intentarem que aquests posicionaments es converteixin en realitat’.

Forcadell també ha valorat positivament la incorporació de Joan Herrera a la secretaria general del partit, així com l’increment de representants ebrencs a l’executiva i al Consell Nacional d’ICV. Pel dirigent tortosí, ‘ICV de les Terres de l’Ebre surt reforçada de l’assemblea després d’acceptar-se totes les aportacions que portàvem’.

Assemblea ebrenca

Després de la dissolució de la federació d’ICV a l’Ebre arran de la gestió de la sequera feta pel Govern, i la posterior constitució d’una gestora, els pròxims mesos es dedicaran a la preparació d’una assemblea territorial que haurà de renovar els òrgans de direcció. Segons Forcadell, es fixarà una data de celebració en les pròximes setmanes, però tot apunta que podria ser durant el mes de febrer.