Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

ICV avala el decret llei que estableix el minitransvasament perquè respon a totes les seves condicions

La portaveu d’ICV, Dolors Camats, ha anunciat aquest dilluns que la direcció del partit ha fet una valoració positiva del decret llei aprovat aquest divendres pel govern espanyol que dóna pas a engegar les obres del minitransvasament de l’Ebre per portar aigua cap a Barcelona. Camats ha remarcat que queda clar que ‘es tracta d’un transvasament temporal, que delimita els volums màxims que es poden extreure’ i que ‘no ha d’afectar al cabal del riu’. ICV ha destacat que ‘hi ha garanties jurídiques i polítiques que limiten la vigència de l’actuació a la situació d’excepcionalitat’, tal com ‘exigien’ els ecosocialistes.

Redacció
Redacció 22/04/2008

La portaveu d’ICV ha reconegut que ‘a ningú li agrada prendre mesures com aquesta’, però que es pren davant d’una ‘situació molt complexa’. ‘Tan de bo no les haguéssim d’emprendre’, ha assegurat Camats, que ha recordat que si la Generalitat ‘no hagués dut a terme mesures estructurals que posen en pràctica les propostes de la nova cultura de l’aigua, a hores d’ara ja tindríem restriccions’

Camats ha acusat ‘algunes veus com la del PP’ que ‘pretenen confondre dient que la prolongació del minitransvasament de l’Ebre és desenterrar el Pla Hidrològic Nacional, quan de cap manera és el mateix’. Per Camats, ‘en un cas parlem de política estructural que pretenia transvasar aigua a Barcelona de forma permanent i en l’altra és la solució puntual a un cas d’emergència’.

Reunió amb Terres de l’Ebre

Camats ha anunciat que el partit no comparteix cap dels punts del comunicat d’ICV a les Terres de l’Ebre i que així ho traslladaran a la direcció de l’organització a aquest territori. De fet, hi haurà una reunió en breu per reconduir la situació i exposar els diferents punts de vista. Sobre les declaracions del conseller Baltasar convidant els militants d’ICV a les Terres de l’Ebre a deixar el partit, Camats ha remarcat que el conseller es troba en una situació de ‘tensió contínua’ i que ‘potser no era el moment ni el lloc de fer-les’.