Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ICV aposta per revisar el pacte d’Entesa comptant amb el retard del finançament

|

- Publicitat -

Herrera ha assegurat que, si encara no s’ha signat un acord, és perquè el que proposa Zapatero és ‘inacceptable i no es pot assumir’, ja que suposava ‘signar un xec en blanc amb una proposta que podia servir, o no, a Catalunya, i que podia complir, o no, l’Estatut’.

Herrera ha afegit que ‘no pot ser continuar posposant l’acord’, ja que d’aquesta manera ‘s’està privant a les comunitats i a la Generalitat a donar respostes apropiades a la crisi’. ‘Un acord de finançament suposa donar resposta a la crisi amb multitud de polítiques socials, habitatge i d’ocupació’, ha dit, ja que són ‘administracions més properes al ciutadà’ i que poden donar resposta a la situació econòmica ‘des de la proximitat’.

Publicitat

Que es posposi el finançament, però, no ha de comportar, per Herrera, que també passi amb la revisió del pacte d’Entesa, perquè ‘mentre Zapatero no compleix ens trobem amb què el Govern de la Generalitat ha de donar resposta’ a la crisi. Per això, ha apostat per fer ‘passos endavant’ durant el primer trimestre d’aquest any, ja que ‘hi ha respostes que sí es poden donar’, encara que no hi hagi nou finançament.

Així, ha apostat per una actualització en ‘dos horitzons’, un d’immediat i un altre quan ja hi hagi acord. En una primera fase, ‘introduir elements que es puguin tirar endavant’, i situar en un horitzó d’acord en finançament els elements que es puguin incloure posteriorment.

Fa unes setmanes, PSC, ERC i ICV ja van mostrat la seva disposició a revisar el pacte d’Entesa durant el primer trimestre del 2009 encara que no hi hagi acord de finançament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut