Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

ICV adverteix que es carregarà els pressupostos abans que aquests es presentin

Fa uns dies que Iniciativa per Catalunya treu el cap com a formació a Catalunya. A banda de la seva participació en les diferents confluències que s’han organitzat a Catalunya i a l’Estat, la formació verda ha renovat la seva cúpula per mirar de marcar perfil propi i mantenir poder de decisió i influència en les futures coalicions que es couen en un segon pla de la política diària.

 

 

Redacció
Redacció 21/03/2016
Poca predisposició al diàleg, sí a desgastar l’adversari polític en un moment vital per a Catalunya
Marta Ribas ha advertit a Oriol Junqueras que CSQEP es carregarà els pressupostos de la Generalitat abans de veure’ls. Aquesta actitud, que diu poc de la predisposició de la seva formació a arribar a acords amb el govern, i que també busca desgastar la CUP, que és el soci preferent de JxSí, és la que ha expressat de forma directa en la roda de premsa d’aquest migdia a la seu del partit ecosocialista.

Ribas ha dit que Junqueras “està actuant com ho va fer el seu antecessor, Andreu Mas-Colell”. Iniciativa no va donar el seu suport en cap dels pressupostos de la Generalitat en època d’Artur Mas, i aquesta comparació fa preveure que ara tampoc hi ha aquesta voluntat, malgrat que al govern hi hagi ERC, i els comptes de la Generalitat també puguin dur el segell de la CUP, formació a la qual volen desgastar.

Marta Ribas demana solucions màgiques sense tenir la vareta

La coordinadora nacional d’ICV ha volgut concretar que pel que fa a la reclamació dels diners que Madrid deu sí que faran costat al govern català, però al mateix temps ha demanat “valentia” a Oriol Junqueras perquè presenti ja uns comptes que encara estan en fase de negociacis. Ribas ofereix suport en les reclamacions econòmiques a Madrid, la qual cosa és un reconeixement implícit del dèficit fiscal català, però al mateix temps demana a Junqueras que faci un gir de 180 graus en la política econòmica que havia liderat Mas-Colell, amb els mateixos recursos que ell.