Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

ICV acaba amb la paciència de Joan Tardà

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha demanat aquest dilluns a ICV que “es deixi de punyetes” i es prepari per proclamar la República Catalana d'aquí a 15 mesos. Tardà ha respost així a la coordinadora nacional ecosocialista, Marta Ribas, que durant l'Assemblea Nacional d'ICV del passat cap de setmana va retreure a ERC haver-se aliat amb CDC i va proclamar la futura confluència d'esquerres està a “15 mesos de guanyar les eleccions a Catalunya”.

Redacció
Redacció 11/04/2016

Tardà ha avisat Ribas que les properes eleccions “no seran autonòmiques sinó constituents”, perquè així les haurà convocat el Govern a partir de la llei de transitorietat jurídica. El portaveu republicà ha reconegut, però, que si una força no sobiranista guanya les eleccions “es desvirtuarà” el caràcter constituent.

“Estic convençut que quan haguem proclamat la República, alguns dirigents d'ICV intentaran esborrar de l'hemeroteca algunes declaracions que estan fent irresponsablement”, ha indicat Tardà. Segons ell, si els ecosocialistes no reneguen del PSUC han de recordar que l'estratègia del partit va ser la de “sumar forces per assolir les llibertats”, l'estratègia que Tardà ha afirmat que està duent a terme ERC.
 
“La República la proclamarem gràcies a totes les energies covades pels independentistes, però també per tots aquells catalans a favor del dret a decidir i que ara dubten si votaran o no a favor de la independència”, ha reblat.

Relacionats