Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Iceta torna a dir que no arribar a un ‘bon acord’ de finançament ‘tindria conseqüències’

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Miquel Iceta, ha assegurat que ‘no hi ha novetats’ pel que fa al finançament i ha advertit que si al final de les negociacions no hi hagués entesa ‘seria una molt mala notícia i evidentment tindria conseqüències’. Iceta ja va anunciar ‘conseqüències molt greus’ al mes de novembre si no s’arribava a un acord abans de finalitzar el 2009 i assegurava: ‘No ens passa pel cap que Zapatero no compleixi amb el seu compromís d’arribar a un pacte abans d’acabar l’any’. Sis mesos després de la data fixada per l’Estatut per dotar Catalunya d’un nou model de finançament, el portaveu socialista ha explicat que continuaran negociant fins que hi hagi un ‘bon acord’.

Redacció
Redacció 09/02/2009

El portaveu del PSC ha assistit aquest dilluns a la reunió de l’executiva socialista, que ha estat presidida pel seu secretari general, José Luis Rodríguez Zapatero, Iceta ha explicat que la reunió s’ha centrat bàsicament en la crisi econòmica i no ha explicat si Zapatero ha concretat durant la reunió per què no hi haurà un nou model de finançament fins després de les eleccions basques i gallegues de l’1 de març.

Per Iceta la prioritat ha de ser ajudar al a gent que perd la seva feina, a les empreses a mantenir la seva activitat i a la recuperació del sistema financer, ‘és el que toca’, ha dit. ‘A Catalunya ara ens interessa saber que passa amb Spanair, amb la Nissan i amb la Sony ‘. Empreses que han tingut entrada de capital català i en el cas de Sony i de Nissan que el Govern ha aconseguit uns ‘expedients que no siguin els que es preveien’.

ETA no té un altre camí que abandonar les armes

Iceta no ha volgut entrar a valorar si l’atemptat d’ETA a Madrid és una resposta a l’anul·lació de les candidatures de D3M i Askatasuna, ‘l’únic interès és condemnar l’atemptat’ i refermar que ‘ETA no té altre camí que abandonar les armes, que això no porta enlloc’. També és el moment de condemnar la violència i reclamar la unitat dels demòcrates. Precisament sobre la decisió del Tribunal Suprem espanyol, Iceta ha dit que el PSC respecta les lleis i les sentències dels tribunals i ha demostrat el seu respecte per la decisió.