Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Iceta insinua que la reducció de l’administració de Mas és ‘un engany’ que només comportarà més alts càrrecs

Tal com va fer Joan Ferran aquest diumenge, el dirigent del PSC Miquel Iceta també ha criticat les primeres accions del nou Govern i els nomenaments que ha fet fins al moment i s’ha mostrat ‘preocupat’ perquè la reducció de l’administració no correspongui finalment al 23% que havia assegurat. Segons Iceta, el que va anunciar Mas en campanya ‘és una cortina de fum i un gran engany que portarà probablement més càrrecs que l’anterior Govern, tot i estar format per només dos partits i no per tres’, ha reblat. A més, Iceta considera que el tema estrella de Mas, el pacte fiscal, ‘apareix i desapareix com el riu Guadiana’, i veu un contrasentit ‘concentrar a Presidència’ tota una llista de diferents competències. ‘Fins i tot ha posat en mans de l’anterior gerent de CiU tota la contractació de la Generalitat’, ha criticat.

Redacció
Redacció 11/01/2011

Miquel Iceta també ha defensat que els comptes de la Generalitat són ‘molt millors’ que les xifres que CiU ‘agitava’ durant la campanya electoral. Això es tracta, segons el portaveu socialista, d’un ‘segon engany que no s’hagués hagut de produir’, i ha afegit que la situació de la Generalitat és ‘sòlida’ perquè li ‘permet assumir els compromisos contrets i desenvolupar polítiques públiques potents’.

El mateix Artur Mas va anunciar dimarts passat que el dèficit de la Generalitat podria superar el 3,5%. L’expresident José Montilla, quan va fer el traspàs a Mas, va alertar que el dèficit superaria el 2,4% estimat en uns 9 punts més. El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, serà l’encarregat d’anunciar la xifra final en els pròxims dies.

Miquel Iceta ha criticat també aquest dilluns les declaracions del president de la Generalitat aparegudes aquest cap de setmana als mitjans de comunicació que, segons ha dit, té ‘molta escenografia’, en referència a les fotografies quotidianes del cap de l’executiu. ‘Esperem que no s’allargui gaire i puguem entrar en matèria’, ha afegit.

Iceta veu en Mascarell ‘el millor conseller

La Comissió Executiva del PSC ha parlat també del nomenament del socialista Ferran Mascarell com a conseller de Cultura. Iceta ha justificat que Mascarell retorni el carnet del partit perquè no és ‘lògic’ que un ‘govern de CiU que no s’ha acordat amb el PSC tingui un conseller’ que militi al PSC. Amb tot, ha assegurat que Ferran Mascarell és el millor conseller de Cultura que CiU podia trobar i que el PSC no hagués trobat a les seves files ‘un millor conseller’.