Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Iceta fanfarroneja i es creu ara més desobedient que la CUP

“Nosaltres desobeïm”, ha deixat clar Miquel Iceta aquest matí en una entrevista a El Món a RAC1. El primer secretari dels socialistes catalans s’ha refermat en el seu ‘no’ a Mariano Rajoy i ha tornat a remarcar que en les dues votacions d’investidura del líder popular votaran en negatiu. A més, ha dit que “naturalment” entomaran el càstig que Ferraz pugui imposar-los: “Estem disposats a entomar les conseqüències”. Així, Iceta s’ha mostrat com el desobedient de debò, en un atac implícit a la CUP i la resta de l’independentisme, perquè “hi ha gent que diu ‘desobeïm’ però no entomen les conseqüències” i ha afegit: “Gandhi mai es va negar a pagar les multes”. 

Redacció
Redacció 24/10/2016

Iceta: “Al comitè federal se m'escolta molt, se m'estima bastant i després fan el que volen”

En aquest sentit, el líder dels socialistes catalans s’ha mostrat disposat a acceptar que el PSOE vulgui renegociar la relació amb el PSC. I, encara que creu que seria òptim mantenir el ‘status quo’ entre les dues forces, ha posat sobre la taula una relació similar a la que tenen la CDU i la CSU alemanya, és a dir, el partit d’Angela Merkel i els conservadors bavaresos. És a dir, grup parlamentari conjunt, però permís per votar diferent i impossibilitat que la CSU assisteixi als congressos de la CDU i viceversa. L’altra opció, segons ell, és la creació d’una federació catalana del PSOE. En qualsevol cas, ha admès que “al comitè federal se m’escolta molt, se m’estima bastant i després fan el que volen”.

Iceta: “Al PSOE mana la gestora, però això no és del tot veritat”

D’altra banda, Iceta també ha volgut especular sobre qui ocuparà el càrrec de cap de l’oposició si al final s’engega la legislatura: Antonio Hernando o Eduardo Madina”. També ha explicat que al PSOE “mana la gestora, però això no és del tot veritat, al PSOE hi ha uns poders”, i ha esmentat Susana Díaz, Ximo Puig, Javier Lambán i Guillermo Fernández Vara, per bé que ha dit que altra gent com Rubalcaba tenen influència, però no poder. 

Relacionats